ВОЙВОДИТЕ ИЗДИГНАХА ГЕОРГИ ЦАНКОВ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНА „РОДОПИ“

Целта на ВМРО е да имаме кмет в лицето на Георги Цанков

10
14165
"Отворени сме за разговори с всички партии, без ДПС. Колегите от ГЕРБ, ако искат могат също да подкрепят Цанков.", заяви депутат А. Сиди

Сега, когато ви пиша това писмо, знамето се развява пред конака, пушките гърмят, придружени от ека на черковните камбани, и юнаците се целуват един други по улиците!

Може да звучи патетично, може да звучи приповдигнато, но този откъс от „Кървавото писмо“ на Каблешков най-точно описва ситуацията и настроението, което предизвика днешната пресконференция на ВМРО, на която войводите издигнаха кандидатурата на Георги Цанков за кмет на община „Родопи“.

Веднага след пресконференцията в централния офис на гражданското движение „Формация за Обединение и Развитие на Община Родопи“ обстановката бе приповдигната, а въздуха бе наситен с ентусиазъм и усещане да промяна. 

Вестта бързо се разнесе по селата, от където започнаха да валят поздравления във вид на есемеси и обаждания към лидера ФОРОР – най-голямото гражданско обединение в община „Родопи“. Хората се поздравяваха с радост и надежда, че тези избори ще донесат така необходимата промяна в живота на всички.

Но да се върнем на самата пресконференция!

Тя бе открита от общинският съветник и областен лидер на ВМРО Стефан Послийски, който заедно с депутата Александър Сиди представиха кандидатурата на Георги Цанков за кмет на община „Родопи“.

Стефан Послийски мотивира решението на ВМРО да издигне кандидатурата на Георги Цанков за  кмет на предстоящите местни избори през октомври.

„Ние залагаме на силен и успешен кандидат.

Целта на ВМРО е да имаме кмет в лицето на Георги Цанков. Преди изборите няма да правим никакви политически сметки или схеми за балотажи, а тръгваме с ясната цел да защитаваме интересите на жителите на общината. „Родопи“ в последните 4 мандата не успя да случи на кмет, тежки са проблемите с инфраструктурата и административното обслужване. Повечето хора от общината работят в Пловдив и имат пловдивско жителство. Нормално е щом са си построили къщи в населените места в община Родопи, да станат нейни жители“, каза Стефан Послийски.

Депутатът Александър Сиди също подчерта, че Георги Цанков е успешен кандидат и би могъл да спечели изборите. „Работили сме в различни каузи заедно. Твърдо вярваме, че той е новото и успешно лице на община „Родопи“, което би могло да промени модела на управление там. Вече два мандата нашите партньори от ГЕРБ управляват общината, но това, което се случва е безлично. Ние предлагаме нов модел, който ще бъде отворен към жителите на общината“, коментира Сиди

На въпрос на журналист, дали и други партии ще застанат зад кандидатурата на Цанков, Александър Сиди заяви: „Отворени сме за разговори с всички партии, без ДПС. Колегите от ГЕРБ, ако искат могат също да подкрепят Цанков. С НФСБ водим разговори за общо явяване в някои общини, а диалогът с Атака е труден“.

Кандидатът за кмет на Родопи Георги Цанков обяви и приоритетите си. Връщането на земите на собствениците. Второ, провеждане на информационна кампания и създаване на мобилен екип в помощ на гражданите, които ще бъдат стимулирани да прехвърлят адресната  си регистрация на територията на община „Родопи“ и да си плащат данъците там. Третият приоритет на Цанков и изработване на нова транспортна схема, която ще позволи жителите на общината да пътуват до Пловдив на цената на билет от градския транспорт.

Той се зарече да направи пълна ревизия на общинската администрация. „Щатът на администрацията беше раздут, нароиха се много калинки, а професионалистите бяха прокудени“, подчерта кандидатът за кмет на ВМРО.

Георги Цанков ще бъде и водач на листата за общински съветници, която ще бъде готова до 24 септември.

10 КОМЕНТАРА

 1. Ами те Жоро Колев и Жоро Цанков и без това са си приятели. Не е лоша идея поне няма да се карат.

 2. Никога повече ГЕРБ! Никога повече селски цървул като Спасов докопал се случайно да властта, за да си избива комплексите на смачкан ягодовски цървул! Това момченце се е впило като пиявица в поста на кмет, защото без него е едно нищо. Кръгла нула като човек, като личност никакъв авторитет. Взема решения и се инати като капризна госпожица. Бил голям мениджър???!!! А всичките му решения са не по целесъобразност, а на емоционална основа в зависимост дали му харесва или не. Пълен нещастник.

 3. Бате Жоро с теб сме. Давай смело напред този път ще успеем. Време е за истински хора в община Родопи. Успех 😀

 4. Много добър избор на ВМРО. Тази кандидатура е удар в десятката. Ще гласуваме за Цанков, защото той е истинският десен кандидат. Бизнесмен, успял човек, а не като оная калинка Спасов, с измислената автобиография, какъв успешен меринджей бил. Как си измъкнал общината от финансовото блато като не си изкарал един лев през живота си. Не си открил едно работно место, а жена ти те е хранила с магазинчето за дрехи втора употреба?

 5. Всеки, който иска промяна в община Родопи да се включи!!!
  Всички срещу некадърниците малоумни и нагли!!!

 6. И какво ще прави сега Пламенчо като няма да е кмет. С какво ще плаща квартирата на Ивето, с какво ще я води насам натам?

  • Ти не го мисли Пламенчо. Достатъчно е изкарал да не работи много дълго време. Само от фирмата дето трябва да вози боклука взима по 20 бона на месец. А в Белащица реват, че кофите им били препълнени от 2 седмици и въпреки жалбите никой не им обръщал внимание. Ами за това е! Спасов не смее нищо да им каже.

 7. Айдее почнахме ги! Жозефината, Бочуковица, Смоковарева, Читаковката и вся осталная сволоч вън от чадъра!!!! Да си пуснат Последен валс от времето на СДС и да пият не по една, а по много студени води.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here