ВОДЕЩИ КУРОРТИ ЗА БАЛНЕО И СПА НА БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ

Най-известният морски балнеокурорт е Поморие, заради лечебните качества на калта. Там е разположен и филиал Поморие на специализираните болници за рехабилитация.

0
540

Балнеолечение на морето е от първостепенно значение за много заболявания. Балнео процедурите по морето са предназначени за хора, който имат заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, гинекологични заболявания, урологични, дихателни проблеми, кожни заболявания. Най-известният морски балнеокурорт е Поморие, заради лечебните качества на калта. Там е разположен и филиал Поморие на специализираните болници за рехабилитация.

Кои са водещите балнео и СПА курорти на българското черноморие?

Поморие

Най-прочутият морски балнеокурорт е Поморие. Лечебната Поморийска кал помага при различни заболявания, като най-добър ефект има при дихателни проблеми и болести с възпалителен характер. Освен специализирана болница за рехабилитация, има и доста балнео и спа хотели, които предлагат изключително изгодни оферти.

Бургас

Бурскаски минерални бани е мястото, където можете да намерие лечение за вашите здравословни проблеми, като тук  се съчетават три природни ресурса – минерални извори, лагунно-лиманна кал и морска луга. Заради специфичния си климат, мястото е предпочитано за лечение на   заболявания на опорно – двигателен апарат;  на периферна нервна система , като артрит, радикулит и др., гинекологични заболявания.

Албена

Курорт Албена е известен с минералните си извори и калолечението. Тук може да възстановите физическия и психическия си баланс и да се заредите с позитивна енергия. Ако имате проблем с наднормено тегло, по програма Медика Албена Витал Класик ще ви предложат 10 дневна програма с хранителен режим и приемане на билков чай с отслабващо действие, упражнения, подводен и антицелулитен масаж, боди формер.

Балчик

Местността Тузлата край Балчик е известна, със своя благоприятен климат от гледна точка на термални извори и калолечение. В района  има няколко станции, къщи за гости и хотели и разбира се болницата за рехабилитация. Лечебната кал от лиманните  езера е полезна при заболявания като артрит, лумбаго, остреопороза, тендовагинит и др. Гинекологичните болести с възпалителен характер също се лекуват успешно, както и безплодие, простатит, екземи, невродермити. Специализирана болница за рехабилитация „Тузлата” е разположена е на самия морски бряг.

Златни пясъци

Един от курортите, където се предлагат Тайлански  масажи и процедури, които са известни със своята лечебна сила, а именно намаляване на болките в гърба и кръста, овладяване на кризите при мигрена, лечение на остеоартит и др. Освен специализирана болница за рехабилитация има и доста хотели, които предлагат лечебни процедури.

Константин и Елена

Курорт, известен с минералните си извори. В съчетание с благоприятния си  климат , Константин и Елена е доста търсен балнео и спа курорт. Благодарение на  пясъка, слънцето и лечебните минерални води, туристите могат да се радват на цялостно възстановяване на силите на имунната система, да превъзмогнат стреса и да се почувстват релаксирани. Минерална вода за пиене помага за стомашно-чревни, жлъчно-чернодробни, бъбречно-урологични и метаболитни заболявания, а минералните процедури са добри за нервната система и кожата, а калолечението е благоприятно за всякакви възпалителни заболявания, успокоява психиката, действа добре на опорно-двигателния апарат.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here