ВНИМАНИЕ! ЗАДАВАТ СЕ ЖЕГИ И ОПАСНОСТ ОТ ПОЖАРИ

0
1716

Днес денят ще е слънчев и горещ. Температурите в ранния следобед ще достигнат стойности между 31 и 36 градуса. По поречието на Дунав и в крайния югозапад ще е най-горещо, а около морето и в района на София ще бъде най-прохладно.

По Черноморието се очаква ясно време, а слънцето ще властва на небето необезспокоявано през целия ден. В най-топлите часове термометрите ще показват 28-29 градуса. Температурата на водата – около 25 градуса по северното крайбрежие и около 27 на юг.

В района на Пловдив ще преобладават летни температури. Максималните се очаква да достигнат 32 градуса, минималните – 16. Стабилно време, атмосферното налягане ще е 1017 hPa.

До края на седмицата жегата ще продължи своята инвазия над страната. В четвъртък и петък се очаква термометрите да достигнат стойности до 40 градуса.

В началото на почивните дни ще превали и прегърми първо на изолирани места в планинските масиви на Западна България, а после и на изток. От неделя нататък отново ни очаква жега с температури до 39-40 градуса.

В следващите дни, поради горещото и сухо време, ще е осезаем рискът от полски и горски пожари. С най-изострено внимание трябва да се отнасят в Кресненското дефиле и в централните части на Дунавската равнина, където опасността от избухване на пожари е най-голяма .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here