ВНИМАНИЕ! ИДВАТ НАЙ-ГОРЕЩИТЕ ДНИ ЗА ТОВА ЛЯТО

В почти цялата страна са в сила предупреждения за опасно високи температури

0
1860

Синоптиците предупреждават, че жегите през новата седмица ще бъдат опасни. Днес ни очаква особено горещ ден с температури между 33 и 38 градуса на сянка. В Югозападна България е възможно термометрите да ударят и по-високи стойности.

Снимка: Нова ТВ

В почти цялата страна са в сила предупреждения за опасно високи температури. В област Благоевград предупреждението е в оранжев код с температура в най-горещите часове следобед до 38-39 градуса.

По морето температурите ще са между 28 и 30 градуса. Тази на водата – 24 градуса северно от нос Калиакра и до 27 на юг. Вълнението в понеделник ще е по-освзаемо по южното крайбрежие, където височината на вълните ще е около 2-3 метра.

Времето в Пловдив

Топло време ни очаква през започващата седмица. От понеделник градусите в Пловдив и областта постепенно ще се увеличават и живакът на термометъра ще гони 40 градуса. Днес в Пловдив времето ще е слънчево, а температурата ще достигне до 34 градуса. Във вторник и сряда ни очаква отново слънчево и топло време, а живакът ще изпълзи до над 35 градуса.

До средата на седмицата ще е сухо и горещо.

Температурите във вторник и сряда – около и над 40 градуса.

В четвъртък и петък ще има леко захлаждане. Над Балканите ще премине студен атмосферен фронт, който ще свали температурите с няколко градуса, но ще донесе валежи, гръмотевични бури и градушки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here