ВЕЛИКАТА ЗЕЛЕНА СТЕНА НА АФРИКА

0
4548
Голямата зелена стена на Африка показва, че ако работим заедно с природата, дори на предизвикателни места като пустините в Африка, можем да преодолеем неблагополучието и да изградим по-добър свят за следващите поколения.

The Great Green Wall /Голямата зелена стена/ е едно от най-вдъхновяващите и неотложни движения на нашето време. Великата зелена стена е африканско движение с амбициозна цел – създаване на 8000 км естествено зелено чудо на света, което да обхваща цялата ширина на Африка, открой до край. 

След десетилетие работа, целта е изпълнена на около 15%. Инициативата вече връща живота в голите пейзажи на Африка с безпрецедентен мащаб, като осигурява продоволствена сигурност, работни места и причина да останат за милионите, които живеят по нейното протежение.

След раждането на инициативата през 2007 г. The Great Green Wall обещава да бъде убедително решение на много спешни проблеми не само за Африка, но и за глобалната общност като цяло – климатичните промени, сушата, глада, конфликтите и миграцията.

До 2030 г. Стената има за цел да възстанови 100 милиона хектара понастоящем деградирана земя, да неутрализира 250 милиона тона въглероден диоксид и да създаде 10 милиона работни места в селските райони.

След като бъде завършена, Великата зелена стена ще бъде най-голямата жива структура на планетата, 3 пъти по-голяма от Големия бариерен риф.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here