ВАЖНО! СЛАГАТ ПРЕДУПРЕДИТЕЛНИ ТАБЕЛИ НА МЕСТАТА ЗА ОБЩЕСТВЕНО ПОЛЗВАНЕ В ОБЩИНА „РОДОПИ”, ЗАТВАРЯТ ПЛОЩАДКИТЕ ЗА ИГРА

0
748

Площите за обществено ползване в община „Родопи“ ще бъдат обозначени със специални табели. Общината ще постави общо 65 броя забранителни табла във всички населени места, а на тях ще бъде изписан текст, който информира за забраната и призовава към отговорност родителите, предаде репортер на Родопи-инфо, след заседанието на общинския кризисен щаб.

Всички детски и спортни площадки на територията на община „Родопи” ще бъдат затворени за посещения. Целта е да се ограничат възможностите за контакти и евентуално предаване на вируса COVID 19, а заповедта е в изпълнение на министъра на здравеопазването.

На заседанието на общинския кризисен щаб на „Родопи” днес присъстваха и кметовете на всички населени места в общината и представители на Районните полицейски управления, които обслужват територията на ”Родопи”.

Заради опасността от разпространение на опасната зараза ще бъдат дезинфекцирани всички сгради на кметствата по селата, здравите служби и трите районни полицейски служби на територията на община „Родопи”. Засилена ще бъде и дезинфекцията на съдовете за смет.

По време на кризисния щаб стана ясно, че вече десетки доброволци от всички 21 населени места в общината са се отзовали на призива да се включат в борбата с епидемията. Хората ще бъдат в помощ на кметовете по места, ще обслужват възрастните, самотно живеещи и нуждаещи се. Доброволците ще посещават хората, те ще им казват от какво имат нужда и то ще им бъде закупено със средства на заявителя на услугата.

„Въвеждаме тази мярка, за да сме в помощ на най-уязвимите хора от населението на нашата община”, коментира кметът на община „Родопи” Павел Михайлов. „Целта е да ограничим движението на възрастните хора и струпването им пред магазини и аптеки”.

Община „Родопи” ще даде сумата от 10 хиляди лева за оборудване на лабораторията в УМБАЛ „Свети Георги”. Тя е предназначена за тестове от коронавируса, а първите стъпки за скорошно разкриване на специализираната лаборатория вече са направени.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here