Вълнуващ празник посветен на 150 годишният юбилей на читалище “Съзнание“ Брестовица

0
292
Честването на знаменателната годишнина на читалището в Брестовица започна на 02.12.2023г. (събота), когато в църквата „Свети Теодор Тирон“ беше отслужена заупокойна литургия за починалите читалищни дейци.
Кулминацията на тържественото отбелязване на 150-тата годишнина от създаване на НЧ „Съзнание 1873“ село Брестовица се осъществи същата вечер. На сцената на читалищния салон се качиха всички самодейци и ветерани към културната институция за празничен концерт.
Сто и петдесет години НЧ „Съзнание 1873“ село Брестовица се превърна във вълнуващ празник и радостен повод за самодейците от читалището. Те показаха завещаното богатство от предците си изразиха своята признателност и благодарност към всички, които са допринесли за запазването и предаването му на поколенията.
От читалището споделят, че силно вярват в това, че и след още 150 години залата на читалището отново ще бъде изпълнена с талант и усмивки.

В края на ноември беше открита изложба с рисунки от конкурса „Моето читалище“, посветен на 150 годишния юбилей на читалище “Съзнание“ .

В конкурса се включила много участници с прекрасни рисунки. Всеки, който желае, може да посети изложбата, намираща се във фоайето на читалището.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here