В МАРКОВО СТАРТИРА ИНИЦИАТИВАТА „ОТ ХОРА ЗА ХОРА“

0
417

„Уважаеми марковци,

Бих искала да изкажа своите благодарности на семейството на Жанет и Денис Балканджиеви, които предложиха и реализираха своята прекрасна идея, Марково да се включи в инициативата „ОТ ХОРА ЗА ХОРА“!“, обърна се към жителите на село Марково Десислава Терзиева, кмет на селото.

Къщичката за храна за нуждаещите се, е поставена на ул.“Захари Стоянов“, пред детската площадка, до магазин „Деси“. Вече са поставени и първите продукти.

Кметицата на пловдивския Бевърли хилс прикани хората, като каза, че, който от тях има желание, да остави продукти в нея, но също и да се съобрази с това, че те трябва да бъдат такива, които не изискват определена температура за съхранение.

„Тези продукти са за всеки, който се нуждае от тях и е в трудна ситуация, за хора, които нямат помощ от никъде и гладуват в този труден за всички момент.“, допълни Терзиева.

Къщичката е в обсега на видеонаблюдението, обхващащо  центъра на Марково, с цел да се предотвратят злоупотреби. Всеки, който се нуждае от храна може да вземе.

Кметството също организира и пролетна кампания по почистване, боядисване на пейки и засаждане на цветя и дръвчета в парка на селото, като прикани марковци тази събота да се включат и заедно да допринесат за красивата и свежа визия на селото.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here