В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДЪЛГА: НУДИСТКИЯТ КРУИЗ НА ДАНЪЧНИТЕ СЕ ОКАЗА ГЕЙ ПАРТИ

0
2754

Както се оказва, уроците по народни танци са най-невинното „изпитание“, на което се подлагат агентите под прикритие на Националната агенция по приходите (НАП) в изпълнение на дълга си да ловят данъчни нарушители.

Миналата седмица финансовият министър Владислав Горанов призна, по повод статията „Данъчни под прикритие друсат хора 2 часа, за касов бон от 1,50 лв.“ на Родопи-инфо, че служителите на приходната агенция са „преиграли“ с акцията си в пловдивското село Марково, където целта е била да хванат членовете на самодеен състав, че не издава касови бележки по 1.50 лв. В този ред на мисли Горанов разказа друг случай:

„Имаше забавна ситуация, когато вече навътре в морето се оказа, че това е нудистки круиз и колегите бяха изключително притеснени… Но всички способи са допустими, защото в края на краищата интересът на обществото е да има по-малко сива икономика и бюджетът да бъде обезпечен“.

Разкритието на министъра провокира доста коментари в социалните мрежи за превъплъщенията на данъчните служители и разбираемо любопитство към нудисткия круиз. Mediapool отправи запитване до НАП за повече подробности – на какъв круиз са изпратени служителите, колко коства това на данъкоплатците, какви нарушения са установени и съответно – наложени санкции.

Официален отговор от НАП не получихме. Неофициално обаче представители на НАП разказаха пред Mediapool, че случаят е от миналото лято, в разгара на традиционните проверки на данъчните по морето за издаване на касови бележки от заведенията и хотелите, които се сочат като едни от най-рисковите.

По техни думи данъчните са се качили на кораб, който предлагал забавления срещу 50 лв. такса. Така

неволно „скритите агенти“ насред морето разбрали, че са се оказали на частно гей парти,

на което всички се разхождали голи, разказаха неофициално данъчни за Mediapool. Те не пожелаха да конкретизират дали са се включили в партито и дали са констатирали нарушения с неиздаването на касови бележки.

Уточниха единствено, че не става дума за някой от големите круизни кораби, с които се правят морски или речни пътешествия.

В летния сезон данъчни под прикритие проверяват издаването на касови бележки и за други плажни атракции като гмуркане, скокове с парашут, масажи и пр. Констатациите са, че в повечето случаи не се издават касови бележки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here