В ход е чувствително застудяване на времето

В края на седмицата отново температурите ще са около 30 градуса.

0
71

До края на октомври България ще е по-често под влияние на топли средиземноморски въздушни маси. Не се очертават дълги, мрачни дъждовни периоди или пък продължителни студове – смущенията са бързопреминаващи и сравнително краткотрайни.

Втората половина на месеца започва с именно такова краткотрайно застудяване, което ще обхване дните от понеделник до сряда. С леки колебания дневните температури ще са между 15 и 20 градуса, а нощните ще падат до интервала 4-9 градуса.

С преминаващ студен атмосферен фронт поривите на вятъра ще са силни в понеделник в Дунавската равнина, отделни части на Горнотракийската низина и районите около Централния и Източния Балкан. Вятърът ще утихне късно следобед.

Валежите са краткотрайни и се движат от северозапад на изток. До ранния следобед обаче ще спрат с тенденция за разкъсване на облачността. Във вторник, в резултат на средиземноморско смущение, ще превали следобед и вечерта, но предимно в южната половина на страната, по-напоително около планините на Югозапад. Високо над 2000 метра ще има условия за по-интензивен снеговалеж.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here