УРАГАНЪТ ДОРИАН НИ ПРАЩА ДЪЖД ОКОЛО 12 СЕПТЕМВРИ

0
1717

Ураганът „Дориан” ще повлияе на времето в нашата страна, но не с такива последици, както над Съединените щатите. Това заяви климатологът доц. Георги Рачев пред Нова тв.

По думите му, Дориан не може да повлияе на климата като цяло, но този ураган може да окаже влияние на водната циркулация над Европа. Той още на 9-10 септември ще се е превърнал в един обикновен атлантически циклон. В резултат на това над Англия ще вали доста дъжд. Далеч на север преобразуваното явление Дориан ще внесе повече топлина, което е добра проява на циклона. В България влиянието на урагана ще бъде от вторично негово явление, което ще донесе повече дъжд.

Това ще се случи между 12-и и 14-и септември и то предимно в Централна и Западна България.

Според известният специалист ни очаква ни златна есен! Точно такава, каквато е типична за последните 20 години у нас. С малко по-високи температури и почти без дъжд през септември. Много хубаво време. От 2000 г. насам не е имало много дъждовен септември. Високите температури ще са факт още дни наред.

Проф. Рачев уточнява, че септември започна много ударно с много високи температури – около 25 градуса. Дори след 20-и септември ще има доста топло време, особено през деня, когато слънчевите лъчи се разгърнат. Но предупреждава, че сутрините и вечерите ще са по-хладни.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here