Училището в Кадиево класирано сред училищата, в които ще бъдат изградени нови STEM центрове

0
252
ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Кадиево е класирано на четвърто място сред училищата, в които ще бъдат изградени нови STEM центрове по Плана за възстановяване и устойчивост.
В началото на март на официална церемония в 90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ в град София, беше поканен директорът на училището г-жа Р. Семерджиева, която изпрати свой представител. На събитието организирано от Изпълнителна агенция „Програма за образование“ и Министерството на образованието и науката, официално беше връчен  договора.
Обучението по STEM дава възможност на децата да изградят една цялостна картина за света, в който живеят. Чрез изследване и игра те се учат сами да правят изводи, да си обясняват дадени явления и да съставят собствена гледна точка за природата, хората, социалната и културна среда, която ги заобикаля . Чрез методиката на STEM учениците вземат участие в експерименти, биват насърчавани да споделя идеите си в групови проекти, насочени към опознаване на света около тях. Чрез практическото прилагане на наученото те придобиват широк спектър от умения и компетенции, които ще са им необходими в 21-век.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here