Учениците от Браниполе взеха участие в състезание „15 години Соник Старт – с грижа за по-добър старт в живота „

0
292
Що е то толерантност? Ако попитате Google, той ще ви отговори, че означава търпимост и зачитане на различията, били те социални, културни, сексуални или религиозни. Но тя има много по-сложно и дълбоко значение от простите думи – толерантността е да проявяваш търпимост, разбиране и уважение.
Всеки по своему интерпретира толерантността, но едно нещо свързва всички тях и то е човечността и стремежът да не отхвърляме хората, които са с нещо по-различни от нас.
Точно това са искали да ни покажат и председателите от ЮНЕСКО през 1995 г., които приемат Декларацията за принципите на толерантността, включващи: уважение, приемане и правилно разбиране на богатото многообразие на култури в нашия свят Искахме да покажем, че да си толерантен не изисква толкова много усилия, но може да направи много за човека срещу нас, а какво по-хубаво от това да споделим деня, заедно.
По покана и съвместна инициатива на семейство Мирем и Светослав Бенкови и фирма “Соник Старт“, учениците от трети клас от ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“ в село Браниполе и техните учители г-жа Анета Колева и г-жа Красимира Ненкова взеха участие в състезание „15 години Соник Старт – с грижа за по-добър старт в живота „.
Децата имаха възможност да участват в различни отбори с други състезатели от комплекса за социални грижи „Св.Георги“ гр.Пловдив. Организаторите се бяха погрижили за всичко- творчески работилници, Лего конструиране, „Нарисувай си сам тениска“, „Създая своя сандвич“ и състезание с маршрут, карти с кодове и пъзел.
Децата от Браниполе спечелиха със своите отбори, а първото място грабна отборът на Еда Мехмедова, която спечели торта за целия клас.
Източник: ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“ Браниполе

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here