УЧЕНИ ТВЪРДЯТ, ЧЕ СА ОТКРИЛИ АНТИТЕЛА, КОИТО БЛОКИРАТ КОРОНАВИРУСА

Специалистите на компанията са изследвали милиарди антитела, стотици от които са били в състояние да повлияят на коронавируса

0
1440

Учени от американска биофармацевтична компания заявиха, че са открили антитяло, което може напълно да блокира коронавируса, съобщава НОВА ТВ.

Според БГНЕС, специалистите на компанията са изследвали милиарди антитела, стотици от които са били в състояние да повлияят на коронавируса. Учените установили, че едно от тях, STI-1499, е 100% способно да защити човешките клетки от инфекция със SARS-CoV-2.

Sorrento Therapeutics обясняват, че принципът на антитялото е, че то „обвива“ вируса и го извежда от човешкото тяло в рамките на четири дни.

„Ние подчертаваме, че това е лекарство. Има решение, което определено работи“, заяви основателят на компанията д-р Хенри Джи.

Ученият каза, че досега тестовете се извършват само в лабораторни условия, така че компанията не може да произвежда лекарства. В същото време Джи добави, че ако лекарството се използва за лечение, карантинните мерки могат да бъдат премахнати.

„Ако имаме неутрализиращо антитяло в организма, тогава няма да е необходимо социално разстояние“, обясни ученият.

Пандемията от коронавирус се разпространи в почти всички страни. Според СЗО в света са заразени над 4,4 милиона души, от които около 302 хиляди са починали, а над милион са излекувани. Съединените щати са лидер по брой на заразени и починали от коронавирус.

ИЗТОЧНИКНова ТВ
Предишна статияБЕЗ СЪБОР НА 21 МАЙ В ПЪРВЕНЕЦ
Следваща статияНАЙ-СТРАШНИТЕ ЗАРАЗИ В ИСТОРИЯТА
Михаил Филипов
Михаил Филипов е журналист с дълга кариера в печатни и елекронни медии. Завършил е факултета по журналистика в СУ "Климент Охридски". Има специализации по PR и масови комуникации в редица престижни международни организации, като Националният Демократичен институт към конгреса на САЩ. Бил е кореспондент и раследващ журналист за редица национални медии. От 2015 г. работи като репортер на свободна практика и консултант по въпросите на електронните медии и масовите комуникации.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here