УЧЕНИ ОТ САЩ: АСПИРИНЪТ МОРИ КОРОНАВИРУСА

У нас аспиринът е сред най-масовите лекарства и бе включен в препоръките на родните специалисти заедно с антистенокардин в списъка на препаратите за лечение на коронавирус. 

0
469

Дори и при прием на малка доза аспирин, болните от коронавирус могат да намалят вероятността от хоспитализация, смърт, а също и от използването на респиратори.

До този извод са стигнали учените от Университета Джордж Вашингтон в САЩ.

„Когато разбрахме за връзката между тромбите и COVID-19, разбрахме, че аспиринът, който се използва за предотвратяването на инсулти и сърдечни пристъпи, може да бъде полезен за пациентите с коронавирус.

Нашето проучване изясни връзка между употребата на ниски дози аспирин и по-леко протичане на COVID-19, а също така и леталните изходи“, разказва Джонатан Чоу.

Лекарство, което мнозина българи пият, мори К-19!

Той отбелязва, че ниската цена на аспирина само може да помогне хората да го приемат и по този начин да се снижи смъртността при коронавируса в рамките на милиони души.

Ученият изразява надежда, че сега и други изследователи ще започнат да изучават ползите от аспирина при коронавируса.

По-рано израелски учени също обявиха ползите от аспирина при лечението на COVID-19 и предотвратяване на по-тежко протичане.

Според тях хората, които приемат аспирин редовно, за да избегнат сърдечно-съдови заболявания, е с 29 на сто по-малко вероятно да развият COVID-19 в сравнение с хората, които не пият аспирин, установи израелско изследване. Това съобщи електронното издание „Израел21с“.

У нас аспиринът е сред най-масовите лекарства и бе включен в препоръките на родните специалисти заедно с антистенокардин в списъка на препаратите за лечение на коронавирус. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here