ТРИ СЕЛА В РОДОПИТЕ ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ТЕЖКОТОВАРНИТЕ КАМИОНИ

Скобелево, Чурен и Върховръх с подписка до премиера, омбудсмана и областния

0
2619

Хора от трите родопски села Скобелево, Чурен и Върховръх излязоха днес от 15:00 часа на пътя, за да изразят недоволството си срещу движението на тежкотоварни камиони през населените места, предаде репортер на Родопи-инфо от мястото на събитието.

Тежките возила, натоварени с дървени трупи системно разрушават пътната настилката и са заплаха за здравето и живота ни, обясниха част от протестиращите.

„Искаме да се спазват наредбите и законите. Има становище на КАТ за пътя, че той би се компрометирал, ако по него се движат камиони над 6 тона“, заяви Тодор Христов от името на протестиращите.

Срещу справедливия протест на жителите на трите села се изправиха представители на няколко дърводобивни фирми от района. Те обясниха контрапротеста си с мотивите, че не могат да спрат да ползват пътя, тъй като това би съсипало бизнеса им.

До ескалация на напрежението между двете протестиращи групи не се стигна, тъй като от полицията охраняваха и двата протеста.

От изказвания на протестиращите стана ясно, че жителите на трите села са събрали над 1000 подписа и смятат да връчат протестната нота лично на премиера Бойко Борисов. Копия от подписката ще бъдат предоставени  и на омбудсмана Мая Манолова, както и на областният управител Здравко Димитров.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here