Три многофункционални спортни площадки изграждат в училищата в община Калояново

0
209

Три нови многофункционални спортни площадки ще има в три от училищата на община Калояново, съобщи заместник-кметът Сузана Николова. Местната власт заедно с директорите на ОУ „Иван Вазов“ Венелина Радулова в Калояново, на ОУ „Отец Паисий“ в Песнопой Мария Мустакова и на ОУ „Христо Ботев“ с. Ръжево Конаре Димитър Петров изготви проекти за кандидатстване по „Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024-2027 г“.

Спортните площадки ще бъдат ситуирани в дворовете на училищата и ще са многофункционални – за волейбол, баскетбол, хандбал и футбол.

„Въпреки кратките срокове, с помощта на главния архитект на общината Петър Гигов и отдел ТСУ изпълнихме процедурата по одобряване на архитектурните проекти и получаване на разрешение за строеж. Това ни даде маскималните точки и днес се радваме на трите одобрени проекта“, добави заместник-кметът Сузана Николова.

Общата стойност на проектите а около 480 000 лв. Те ще бъдат готови за новата учебна 2024-2025 г.

Днес по време на открит урок по родолюбие в ОУ „Иван Вазов“ в Калояново кметът на общината Младен Кичев съобщи на директора, учителите и децата добрата новина.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here