ТК “Калина“ от Белащица взе участие в благотворителен фестивал

0
647
Едно от най-дългите хора се изви в Пловдив през изминалата седмица по време на десетото издание на Балкански фолклорен фестивал „Хопни ми, тропни ми”.
Десет любителски състави от града, Войводиново, Калековец, Труд, Белащица, Лом, Рудозем и от други части на страната, се включиха тази година.

Танцов клуб “ Калина“ от Белащица взе участие в десетото издание на Балкански фолклорен фестивал „Хопни ми, тропни ми”, който се проведе на 17.09.2022 г. във Военен клуб Пловдив . Фолклорния фестивал бе изцяло с благотворителна цел.

Тази година регламентът на фестивала е променен – той няма да има състезателен характер. Всеки клуб може да участва, като изиграе две хора или фолклорна разработка. Таксата за участие е 7 лв. на танцьор, а събраната сума организаторите ще дарят в полза на Мирослав Павлов от Пловдив, който пострада при изпълнение на служебните си задължения.
Преди четири месеца старши инструкторът по парашутна подготовка в Силите за специални операции, който има зад гърба си над 1500 парашутни скока и участия в 4 световни първенства по парашутизъм в състава на националния отбор, пострада. Седмица след инцидента никой не даваше гаранции, че той ще се събуди от комата, в която беше изпаднал след тежката  черепно-мозъчна травма. Днес обаче Мирослав Павлов вече е в съзнание, разговаря с близките си, с медиците от Военна болница – Пловдив, като бавно възвръща функционалните възможности на тялото си. Този напредък изцяло дължи на лекарите от ВМА – София и Пловдив, всекидневните грижи на своето семейство и моралната подкрепа на всички негови колеги и приятели, които се молят ежедневно за неговото възстановяване.
Сега, той има нужда от интензивно лечение и специална рехабилитация, които да помогнат за връщането му към нормален начин на живот.
За възстановяването на Мирослав е необходима сумата от 150 000 евро , която е непосилна за неговите близки.Дарителската сметка е:
„УНИКРЕДИТ БУЛБАНК“ АД
IBAN: BG69UNCR70001525005765
BIC: UNCRBGSF
Валута: ЛЕВА
Титуляр: Мирослав Павлов Павлов
PayPal: help_miroslav@abv.bg 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here