ТЕКБОЛ ВЕЧЕ И В ПЛОВДИВ

0
1773

Текбол е един от най-новите спортове, базирани на футбола. Той е едно перфектно допълнение към тренировъчните методи, както на професионалните футболисти, така и за аматьорите, като развива техните технически способности, концентрация и издръжливост. Именно такава е била и целта на спорта, който в последствие се развива до самостоятелен и дори има световно първенство по него.

Текбол е един вид комбинация между тенис на маса и футбол, с разликата, че масата тук е с малко по-особена форма – тя е с форма на дъга.

Играчите имат право да жонглират с топката до три пъти, след което тя трябва да бъде изпратена в противниковата половина. Счита се, че текбол е най-чистата форма на футбола, тъй като няма пряк контакт между играчите, както и между тях и масата (според правилата) и така са избегнати рисковете от контузия, а текбол не му е пряк конкурент за вниманието на феновете, а негово допълнение.

Душата на този спорт е масата, като тя едно ново и революционно оборудване, което е създадено след двугодишни тестове и проучвания, за да се получи задоволителна форма, отговаряща на изискванията на създателите на текбол. Тя не е разделена с мрежа, както при тениса на маса, а с твърда прозрачна преграда. Извитата форма на масата има една единствена цел – победител в играта да бъде този състезател, който има най-добрите умения, като не се разчита на късмета.

Първият клуб по Текбол в Пловдив ще стартира в най-скоро време , за всички които искат да се насладят на най – новия спорт , могат да го направят на зала Оптимум -Мебелна Къща.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here