ТЪЖНАТА СЪДБА НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВЛЕК ЗА ВОДНИ СКИ В БЪЛГАРИЯ НАМИРАЩ СЕ В СЕЛО ОРИЗАРИ

Нищо не е останало от уникалното съоръжение, което се намираше само на 6 километра от Пловдив.

0
422

Само до преди десет години заливът в язовир Оризаре привличаше почитатели на водните спортове от цялата страна, от Румъния, Гърция и Турция.

От уникалното съоръжение в язовир Оризаре, което привличаше фенове на водните спортове от цялата страна и чужбина, е оцеляла единствено опаковката на счупено ел. табло. Това е финала на историята на влека, функциониращ само до преди десетина години на 6 километра от Пловдив.

Няма и следа от самото съоръжение, изградено в плитък и заравнен с пясък залив специално за каране на водни ски и уйкборд. То осигуряваше обиколка от точно един километър в язовира. Металът от него вероятно е разграбен за скрап. Напълно унищожена е и прилежащата база – бунгало за спане и заведение. Иначе толкова живото и привлекателно място за спорт, атракции и отдих в близкото минало  вече е напълно безлюдно и служи за изхвърляне на битови отпадъци.

Едно от последните първенства, организирани в хидрокомплекс Оризаре, бе републиканското по водни ски и уейкборд през 2005г. В този период се състояха и няколко международни надпревари с участници от Румъния, Гърция и Турция. Влекът работи още близо две години, стопанисван от двама братя ентусиасти. Договорът, с който те управляваха и подържаха комплекса, бе развален и мястото бе обявено на търг. Той обаче се провали и базата остана безстопанствена.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here