Тържествени церемонии и заря по случай 3-ти март в “Родопи“

0
707
С тържествени церемонии всички населени места в община „Родопи“ ще отбележат  146 години от Освобождението  и националния празник.
Кулминацията на празненствата по случай Освобождението на България ще бъде в Брестник.
Кметство село Брестник,  читалище „Саморазвитие 1924 г.“, ОУ „Васил Левски“ и ДГ „Надежда“ отправят покана към всички жители и гости, заедно да отбележат Националният празник на България.
Ето и програмата, която са подготвили:
Отбелязването ще започне в 17:15 часа ред комплекс Руски паметник, където ще бъдат поднесени цветя и ще се поклоним пред загинали за свободата на България руски и румънски войници.
В програмата ще последват рецитали на учениците от ОУ „Васил Левски“, децата от детска градина „Надежда“ и самодейците от читалище „Саморазвитие 1924 г.“.
В 18:00 часа ще започне празничен концерт с участието на самодейци от НЧ „Саморазвитие 1924 г.“ и оркестър „Гергьовден“.
В 20:00 часа празничното отбелязване ще завърши с празнична заря.

Паметта на загиналите за Освобождението ще бъде  почетена от 10:00 часа с едноминутно мълчание пред  мемориала  на руските войници в местността „Каламица” край село Цалапица – лобното  място,  където се е състояла една от най- големите освободителни битки. От 11:00 часа за поредна година,  по повод националния празник на България,  в Цалапица организират флашмоб под надслов „Пробуждане с хоро”.

В Марково тържествата започват в 11:00 часа с рецитал на децата от НЧ „Алеко Константинов-1907“ и полагане на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните.

С камбанен звън в Дедово ще възвестят Освобождението, а в Извор ще почетат делото с поход-поклонение.

С гражданско поклонение националния празник ще бъде честван в Белащица, Браниполе, Златитрап, Крумово, Първенец, Устина и Ситово.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here