ТЪРГОВСКИЯТ АТАШЕ НА САЩ ГОСТУВА НА ОБЩИНА МАРИЦА

7
3795
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов и основателят на „Тракия икономическа зона“ Пламен Панчев се срещнаха с търговския аташе на Посолството на САЩ в България Мигел Ернандес.

На срещата, която се състоя в офиса на Тракия икономическа зона в община „Марица“, присъстваха и изпълнителният директор на Американската търговска камара в България Петър Иванов и търговски сътрудници при посолството на САЩ.

Визитата е по инициатива на Мигел Ернандес, а целта й е да се запознае с инвестициите и възможностите за бъдещи проекти в индустриална зона „Марица“.

Димитър Иванов грабна вниманието на търговския аташе на САЩ с примера, който даде, за да покаже експедитивността, с която работи администрацията му.

„На единия ден завод на територията на индустриална зона „Марица“ подава документи в общината за изграждане на ново производство, а на следващия ден те са готови за стартиране на дейността.“, посочи кметът.

Той допълни, че възходящото развитие на двете американски предприятия „Сенсата Технолоджис“ в с. Царацово и „Сокотаб“ в с. Радиново е образец за добро сътрудничество и партньорство и доказва, че община „Марица“ е подходящо място за бизнес.

Пламен Панчев обясни, че индустриална зона „Марица“ е не само притегателно място за чуждестранните инвеститори, но и еталон за интеграция на ромското население чрез проекти за професионално образование.

Търговският аташе покани кмета и основателя на „Тракия икономическа зона“ на форум в началото на април, на който ще бъде презентиран инвестиционния климат в САЩ.

Ернандес остана очарован от първото си посещение в община „Марица“ и обеща съвсем скоро да дойде отново.

В знак на уважение Димитър Иванов подари на търговския аташе на САЩ плакет на община „Марица“ и вино, посветено на 30-годишния й юбилей.

7 КОМЕНТАРА

 1. Митко Иванов беше някой и преди да стане кмет, а Пламенчо си беше един безработен селски бек и си остана такъв. Може да се има да много велик но е един пундьо командван от Бочукова и Владимирова.

 2. Община Марица има кмет на място, а ние изтеглихме късата клечка с тоя папуняк който сам си издава вестник да се хвали. А тъпата му секретарка дори се пери във Фейсбук, че се чувствала положително. Щото гледала снимката на любовника си :))) Уникална работа..

  • Ама Ивчето да не е станала закачалка на оня работа и на Спасов бе????

   • Ееее Ивето си е засукана карачка и на мен да ми падне няма да й простя

 3. Община „Марица“ има по-малко дадености от „Родопи“, но винаги е било по-напред, във всяко едно отношение и по-добре.

 4. Кмета на Марица Митко Иванов през ден прави първи копки, а нашият купил един телевизор /с общински пари/ и не спря да се хвали по всички фейсбуци и къде ли не!
  Пази, Боже, сляпо да прогледа!

 5. Свобода за община Родопи от тиранията на ГЕРБ

  А в община Pодопи на гости са постоянно ЗАВИСТТА, ЗЛОБАТА, ПРОСТОТИЯТА, СЕЛЯНИЯТА и КОМПЛЕКСАРЩИНАТА насаждани от един дребен човечец, който по необясними причини се мисли за най-успешния кмет. Каква ирония? НЕ! По-скоро, каква пародия на управление на една община!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here