Търговците: Кампанията „Достъпно за вас“ няма желания ефект върху цените на пазара

0
210
Woman buying big package of rice in a store

Кампанията „Достъпно за вас“ на Министерството на икономиката не оказва очаквания натиск върху цените на пазара. Търговските вериги, които не са част от инициативата твърдят, че успяват да поддържат собствени промоционални цени и не отчитат отлив на клиенти.

Хипермаркетите, които остават извън обхвата на правителствената инициатива, която, припомням, е доброволна, поддържат собствена ценова политика, основана на промоционални оферти, без да губят клиенти.

„Имайки целия асортимент, който е достъпен за потребителите, просто смятам, че е избор на потребителите да решат в коя верига да отидат да пазаруват. Към момента си имаме наша ценова политика, която я следваме, цените са достъпни и ние комуникираме достъпността на целия нашия асортимент“, коментира пред БНР Елиза Грънчарова, директор „Маркетинг“ на една от големите търговски вериги.

Според Николай Вълканов от Сдружението за модерна търговия, всяка намеса на пазара не е препоръчителна, но дори търговците да задържат някои продукти на възможно най-ниски цени, това не може да окаже сериозен ценови натиск.

„Начинът, по който е и разписано самата инициатива, по един артикул от стокова група, тоест грубо казано, една марка кисело мляко цялата палитра млека, които са и в различни проценти, не би трябвало да осъществява някакъв толкова съществен ефект върху пазара.“, заяви той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here