Таратор, шопска салата и баница в сърцето на Хавана

0
96

Български ресторант е отворил врати в сърцето на кубинската столица.

Това е станало на 17 ноември с подкрепата на Службата на Историка на град Хавана, съобщават от посолството ни в Куба на страницата си във Фейсбук.

На откриването на ресторант “България” са присъствали над 100 гости – висши представители на кубинската държавна администрация, дипломатическия корпус и български граждани.

Посланикът ни Тодор Кънчевски и архитект Перла Росалес, и.д. генерален директор на Службата на Историка на град Хавана потвърдиха ангажимента да работят за реализацията и на други съвместни проекти.

Архитект Росалес определи като ключово и едно от най-ценните за града мястото, на което се намира ресторанта – (Calle Teniente Rey 304 e/ Compostela y Aguacate, La Habana Vieja).

Заведението е третият елемент от обособяването на своеобразен „път на България в Стара Хавана“, за което е постигнато съгласие между посолството и Службата на Историка.

В ресторант „България“ ще се предлага българска кухня – таратор, шопска салата, скара, баници и други традиционни за страната ни ястия.

Собственикът на заведението предвижда също готварски работилници, на които ще бъдат представяни елементи и рецепти, типични за българската кухня, съобщава БТА.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here