Танцови състави от община “Родопи“ обраха наградите на „Фолклорна палитра“ в Браниполе

0
596

Пилотно издание на фолклорния фестивал „Фолклорна палитра“ огласи Браниполе със звучни фолклорни изпъления от разнообразната палитра на България.

В края на септември в парка на селото се състоя националния фолклорен фестивал „Фолклорна палитра“, организиран местното читалище “Н.Й.Вапцаров-1920“, кметство Браниполе и подкрепен от община “Родопи“.

Богата фолклорна програма от песни и танци посрещна всички присъстващи на фестивала, а танцова формация “МЕРАКЛИИ“ от Браниполе впечатли със своите умения.

Публиката на фолклорния фестивал беше впечатлявана от изпълненията на танцови състави и изпълнители от община “Родопи“ от сцената в Браниполе.

Децата танцьори от „Жерави“  село Кадиево завоюваха III-то място – в категория Танцови фолклорни състави деца.
I място – в категория Индивидуални изпълнители възрастни грабна Женска фолклорна певческа група със солист Васка Пукалова и гайда Луко Буров.
Отлично представяне и на самодейците от НЧ „Саморазвитие 1924 г.“. Танцов клуб „Брестнишко хоро“ спечели третото място в своята категория, а награди имаше и за „Народен хор“ и Пенка Жилова.
Представителен детски фолклорен ансамбъл ”Белащенче” от Белащица, с художествен ръководител Руси Катерински се пребориха за второто място в категория ТФС-деца.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here