ТАЛАНТЛИВИ ПЛОВДИВСКИ ДЕЦА ГРАБНАХА НАГРАДИТЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ „MAGIA ITALIANA“

0
3584

И тази година в периода 20.06-5.07.2019 г. в Римини, Италия се проведе Международния фестивал на изкуствата за деца и младежи „MAGIA ITALIANA“. Фестивалът се организира от Международна академия на изкуствата „Европа“ – България с подкрепата на Арт Център “ Кърнолски“.

В него взеха участие талантливи деца от цял свят – Швеция, Полша, Украйна, Литва, Латвия, Малта, Казахстан и много други, а

България бе представена от пловдивските таланти Никол Петковска и Иван Назлъмов.

Нашата участничка Никол Петковска се класира на първо място и взе участие в Гала концерта на фестивала, а другият ни представител Иван Назлъмов  заe второ място и получи награда за най-добрa  интерпретация на песен.

Децата са възпитаници на две училища в район Южен – „Димитър Талев“ и “ Константин Величков“. Те се обучават в Музикален център „MusicArt“, а за тяхното музикално израстване грижата е поверена на вокалния педагог Ирена Велева.

Малките таланти участват и печелят награди на много национални и международни конкурси в страната. Те не остават незабелязани и така се стига до поканата, която получават през месец февруари за участие във фестивала в италианския град Римини.

Възможността талантливите ни деца да представят България и Пловдив в Италия беше осъществена със съдействието на г-н Павел Милушев – зам.-кмет на район Южен, както и с помощта на бизнес дамата Елена Кристияно – собственичка на козметичната компания „Кристиян оф Рома“, бизнесмените Георги Цанков, Асен Долев, Асен Арсов, родители и хора ценители на детския талант.

Повече информация и снимки можете да намерите на фейсбук страницата на фестивала MAGIA ITALIANA

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here