Таксиметровите шофьори започват безсрочен протест

0
116

Недоволството на бранша на шофьорите на таксита в София  започна миналата седмица с автошествие, но от днес протестът им става безсрочен и ще обхване всички 131-а таксиметрови стоянки на територията на столицата. Всяка такси стоянка в София може да бъде блокирана за неопределено време, във всеки един момент.

Причината е, че кметът Васил Терзиев не е отговорил на исканията им нито за среща, нито за връщане на закритите таксиметрови стоянки по бул. „Патриарх Евтимий“. От браншовия синдикат обясниха, че в знак на протест ще бъдат върнати всички премахнати табели на стоянки, а такситата ще могат да спират на всяка от тези локации, дори и да са премахнати от кметството.

От Общината обясниха, че среща с таксиметровия бранш вече е имало и на нея се е стигнало до разбирателство.

„По време на срещата им казах, че техните искания вече се изпълняват. Казах им да ни дадат 2 месеца, защото това отнема време и ако не сме готови за това време да протестират. Те не ни дадоха и 2 часа”, каза Борис Бонев.

Срещата се е състояла, но не с Националния таксиметров синдикат, а със „Съюз Такси“. По време на срещата се е разговаряло за увеличаване на броя на стоянките, обозначаването им със знаци, глоби за паркиране на място за такси, както и работна група с представители на общината, таксиметровия бранш и МВР.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here