СТОЛЕТНИЧКА ОТ ЦАЛАПИЦА ОТПРАЗНУВА ВЕК ЖИВОТ

0
1185

Рожденият ден на Милка Любенова Байрева уважиха както нейни роднини, близки и приятели, така и кметът на община „Родопи” Павел Михайлов, заместникът му Владимир Маринов, общинският съветник Димитър Талев и кметът на село Цалапица Ивайло Данаилов. Павел Михайлов поздрави 100-годишната Милка Байрева от село Цалапица по повод нейния вековен юбилей. Баба Милка посрещна рождения си ден в ритуалната зала на кметството в празнична обстановка.

Стогодишният юбилей е събитие за село Цалапица, тъй като хората, които доживяват до тази възраст са вече рядкост. За тържеството на столетничката имаше торта и музикален поздрав от името на кметството в селото.

От името на община „Родопи” Павел Михайлов тя получи поздравителен адрес, в който се казва:  „ В деня на забележителната Ви годишнина приемете моите поздравления – от все сърце и със синовно преклонение! Позволете ми да засвидетелствам своето уважение към Вашия достоен жизнен път, изпълнен с отговорност и всеотдайност към обществото и семейството!“

Възрастната жена споделя, че доброто отношение към хората е нейната рецепта за дълголетие. Храни се по малко, но често, обича месо, но никога не е вкусвала свинско. Не се лишава от сладко, но не прекалява. През живота се е занимавала със селскостопанска работа. Радва се на петима внуци, осем правнуци и петима праправнуци. Възрастната жена прекарва спокойно старините си, за нея се грижат близките й.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here