СТАВА НАПЕЧЕНО: НАП ПОГВА ХАЙЛАЙФА ЗА УКРИТИ ДОХОДИ!

Мълвата се е разнесла светкавично в шоубизнеса и доста от популярните личности са започнали спешни консултации с адвокати и счетоводители

0
2245

Национална агенция за приходите (НАП) в взела на прицел родните звезди. Носят се упорити слухове, че в следващите няколко месеца служители на агенцията ще проверяват хайлайфа дали си плаща данъците.

Мълвата се е разнесла светкавично в шоубизнеса и доста от популярните личности са започнали спешни консултации с адвокати и счетоводители, които са ги посъветвали да издават фактури за хонорарите си и да работят законно.

Най-уязвими са звездите от музикалния бизнес, които се славят с огромни хонорари, които не декларират пред НАП.

Голяма част от звездите дори не рекламират участията си в личните си Фейсбук страници и Инстаграм, за да не стават мишена на служителите на НАП. Предимно това е при звездите, които нямат фирма зад гърба си и се продуцират сами. А тези, които декларират все пак някакви получени пари, са далеч от реалната сума, която взимат за час пеене.

Подозрения има към попфолк и поп гилдията, които са с най-високи хонорари и най-много изяви. От актьорската гилдия също се прикриват хонорари и се очаква да бъдат разследвани и те.

Наскоро Хилда Казасян отнесе стабилна проверка за заведението, което стопанисва. Родни изпълнители, които са се изявявали на сцената на клуба, били привикани да свидетелстват получавали ли са касови бележки и как са регламентирали бизнесотношенията си със собствениците. Подозренията на данъчните са, че от клуба са укривали около 80%  от оборота.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here