СТАРТИРА ЛОВЪТ НА ДРЕБЕН ПЕРНАТ ДИВЕЧ

Ловът започва един час преди изгрев и приключва час след залеза на слънцето

0
1967

От вчера ловът на дребен пернат дивеч официално е разрешен. Ловците ще могат да отстрелват пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина.

И тази година ще важат определените дневни норми за отстрел от един ловец, които са до 15 пъдпъдъка, а за всички останали: гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина – до 10 броя.

Заради усложнената епизоотична обстановка в страната и опасността от разпространение на вируса на африканската чума по свинете, Изпълнителната агенция по горите забранява лова в ловностопанските райони, попадащи в инфектираните зони около обявени случаи на африканска чума по дива свиня

Заради доказаните случаи на диви свине, болни от АЧС, се забранява ловът в 20-километровата зона край доспатското село Змеица и в района над Еко хотел „Здравец“.

От земеделското министерство призовават ловците в края на ловния ден задължително да дезинфекцират обувките, облеклото и автомобила си. Остатъците от храна и опаковки от различни продукти не трябва да се изхвърлят сред природата, а да се прибират от ловуващите, защото това също е начин за пренасяне на болестта.

Предишна статия10-ТИ АВГУСТ – СВЕТОВЕН ДЕН НА МЪРЗЕЛА
Следваща статияКАК ДА ОЦЕЛЕЕМ В ГОРЕЩИНИТЕ ПРЕЗ ЛЯТОТО?
Михаил Филипов е журналист с дълга кариера в печатни и елекронни медии. Завършил е факултета по журналистика в СУ "Климент Охридски". Има специализации по PR и масови комуникации в редица престижни международни организации, като Националният Демократичен институт към конгреса на САЩ. Бил е кореспондент и раследващ журналист за редица национални медии. От 2015 г. работи като репортер на свободна практика и консултант по въпросите на електронните медии и масовите комуникации.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here