СПРЯХА СТРОЕЖ НА НЕЗАКОНЕН ПЪТ КРАЙ ЯЗОВИРА В МАРКОВО

0
460

Кметицата на село Марково Десислава Терзиева и служители на Община Родопи спряха изграждането на незаконен път край язовира в Марково. Комисията по незаконно строителство към общината даде 20 дни срок на нарушителя да възстанови терена, като прекрати всякакви изкопни и строителни работи, съобщи marica.bg

Нарушението бе установено, след като от Сдружение „Моето село Марково“ подадоха сигнал до Терзиева, входирана беше и жалба с подписка от живеещите в района на язовира. Те алармираха, че близо до домовете им се изгражда път, който преминава през частни имоти без да са уведомени собствениците. След жалбата кметицата на селото Десислава Терзиева изпрати докладна до кмета на голямата община и главния архитект, като поиска спешна проверка по случая и отговор дали извършващото се е законно.

На място бе изпратена от Община Родопи Комисията по незаконно строителство, в която участва и Терзиева. След извършената проверка на място експертите установили, че изграждащият се път е незаконен, минава през няколко частни имота и няма нужните разрешителни.

До кмета на Марково е изпратено писмо от общината, в което се казва, че трябва да се прекратят всякакви изкопни и строителни дейности, както и преминаването на тежка техника. На Димитър Петров е даден срок от 20 дни да възстанови първоначалния вид на терена. Ако той не стори това, ще започне процедура за незаконно строителство. 

„След изтичане на дадения срок ще предизвикам още една проверка, която да провери дали са изпълнени предписанията“, категорична бе кметицата на Марково Десислава Терзиева. Тя уточни, че е била извършена и друга проверка в района след сигнал за тръба, заустваща се в язовира. При инспекцията станало ясно, че това е тръба, която отвежда водата от преливника и пълни язовира. Тя е била сменена от друг инвеститор, който строи в района, след като е била нарушена от него.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here