Спират дейността на незаконен обект за производство на колбаси и на магазин в Раковски

0
275

Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ)-Пловдив спря дейността на незаконни производствен обект за колбаси и магазин в град Раковски при съвместна акция с полицията и НАП.

При внезапна проверка е установено, че в частен имот са обособени помещения с хладилни камери за производство на месни продукти от червени меса. В хладилните камери и пред тях са намерени замразено телешко месо, замразена сланина, охладени кебапчета, охладено мляно месо, охладени кюфтета, наденица в обвивка, колбас в обвивка, буркани с варено свинско месо, в общо количество 648 кг и подправки в общо количество  26,5 кг. Храните са без етикети, без идентификационна маркировка и без документи за произход. Обектът не е регистриран, съгласно Закона за храните.

За установените нарушения на собственика са връчени разпореждане за спиране на цялата дейност,  разпореждане за забрана, разпореждане за насочване за унищожаване на храните, налични в обекта, както и покана за съставяне на акт за установяване на административно нарушение.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here