СОЦИАЛИСТИТЕ ОТ КРАСНА ПОЛЯНА СЕ ВДИГНАХА В ЗАЩИТА НА МАДУРО

0
2292

Районният съвет на БСП в Красна поляна категорично осъжда терористичния акт във Венецуела и опита за убийство на демократично избрания президент Николас Мадуро, съобщиха от столичната организация на Социалистическата партия.

Според социалистите атентатът в Каракас е акт на насилие срещу легитимно избрания от венецуелския народ държавен глава, срещу държавността, срещу свободата и демокрацията.

Венецуела избра пътят на социализма, свободата и демокрацията

и ние сме убедени, че венецуелският народ ще продължи по този път, подкрепяйки политиката на Николас Мадуро, се казва в декларация на левите от Красна поляна.

В декларацията си те изразяват своята убеденост, че Венецуела ще победи тероризма и венецуелската демокрация ще надмогне опитите за търсене на политически решения с насилие.

Призоваваме всички демократични държави в света да подкрепят венецуелския народ и Николас Мадуро в борбата за мир, свобода и демокрация, да уважат демократичното решение на гражданите на Венецуела да вървят по пътя на социализма и да приемат протегнатата ръка за мир, сътрудничество и взаимноизгодни икономически отношения, се казва в позицията на бесепарите от столичния квартал.

Според тях Венецуела ще продължи да бъде пример за демократично социалистическо развитие, за което мечтаят и другите народи в Латинска Америка.

Декларацията на БСП-Красна поляна е подкрепена от народните представители от „БСП за България“, които са членове на Групата за приятелство България – Венецуела в 44-тото НС и от Комунистическата партия на България с първи секретар Александър Паунов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here