Снимка на деня: Полята с лалета в Нидерландия

0
156

Късния април до началото на май, полята с лалета в Нидерландия се изпълват с цвят и прекрасно цъфнали цветя. За щастие, има стотици полета из цялата провиниция, което означава, че лалета никога не са далеч.

Ето няколко места, на които може да видите този природен феномен:
Кукенхоф – повече от 6 милиона луковици се засащат в този огромен парк всяка година, а градините в английски стил са спиращи дъха. Кукенхоф е и дом на много събития, включително огромен цветен парад, който привлича хиляди посетители.
Амстердам – да, намирането на лалета в града не е никак трудно, благодарение на много проелтни събития и дейности. В добавка към плаващия цветен пазар, Амстердам е домакин и на огромен фестивал на лалетата.
Ноордостполдер – като останалта част от провинция Флеволанд, и това място е било потопено под морето до сравнително скоро, средата на 20век. Днес, тези огромни земни маси са покрити с цветни полета и са сред най-впечатляващите места в страната по време на сезона на лалетата. Много ферми предлагат турове из полетата си, а целия район е подходящ за велосипеди.
Лисе – въпреки, че града се свързва главно с Кeukenhof, всъщност е заобиколен от стотици полета с лалета, главно произвеждани за международния пазар. Дългите, цветни редици са впечатляващи и лесно достъпни с колело.

Снимката е на @Ilhan Eroglu Photography

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here