Смокиновото дърво е символ на мъдростта.

Познавате ли човек, който бързо избухва, а после съжалява за думите и действията си? А някой, който не може да се изкаже в подходящия момент, завладян от съмнение и страх? За да преодолеете тези състояния яжте смокини.

0
68
Това дърво има вроден разум, който решава колко смокини ще роди и в какъв ред.
Образец на равновесието, смокините спомагат за поддържане на оптималното функциониране на мозъка и храносмилателната ни система.
Онези, които са подвластни на емоциите и първо говорят, а после мислят, ще изпитат заземяващия им ефект.
Други, които твърде премислят нещата и не смеят да изкажат позиция, ще се научат да говорят в подходящия момент.
Ако страдате от някое от следните състояния, консумирайте смокини:
Болест на Алцхаймер, болест на Паркинсон, камъни в жлъчката, инфекции на пикочните пътища, инсулт, рак на яйчниците, рак на дебелото черво, псориазис, епилепсия, диария, апендицит, гадене, замаяност, болка в синусите, замъглено мислене…“
(Из „Лечителят медиум. Най-полезните храни.“ на Антъни Уилям)
И докато се наслаждавате на плодовете, не забравяйте и за листата на смокинята. Те са изключително полезни. Съдържат високо съдържание на калций, който е необходим за поддържането на добро здраве на костите и за предотвратяването на остеопороза. Те също са богати на фосфор, който стимулира създаването на нова кост и намалява значително риска от фрактури и загуба на костна тъкан.
Чаят от смокинови листа има противораково действие и е чудесен извор на младост – намалява риска от поява на акне и бръчки.
Добавете към 1л. вряща вода 3 смокинови листа и намалете температурата на слабо. Оставете за 15 мин. Прецедете и се насладете на вкусната и лечебна напитка.
Източник: Janet Orphanou

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here