СМЕНИХА ДИРЕКТОРА НА ПЛОВДИВСКАТА ПОЛИЦИЯ

0
2144

Рокада в Пловдивската полиция – старши комисар Атанас Илков вече не е директор на ОД на МВР – Пловдив, съобщи тази сутрин БНР. 

Той ще оглави ОД на МВР в Кърджали, чийто началник пък поема софийската структура на жандармерията.

Смяната не е по негово настояване, но по думите му, категорично няма връзка със смъртта на арестанта, скочил от прозореца на 6-о РПУ. Коментарът му за него:

За мен е една небрежност от страна на служителите, която с оглед на това, което се дава като разпореждане, като наказание, като подход в такива ситуации, отново създава предпоставки да се случва такова нещо, което за мен е недопустимо. За да се случи подобно нещо, значи има допусната грешка.

По думите му проверката, разпоредена от министъра на вътрешните работи, ще изясни има ли грешка, каква е грешката и кой я е допуснал.

Атанас Илков застана начело на пловдивската дирекция  на МВР преди две години, сменяйки на поста предшественика си Христо Разсолков, който пък обяви, че напуска изобщо системата.

Досегашният директор на кърджалийската дирекция на МВР старши комисар Ванцислав Момчилков поема софийската структура на жандармерията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here