СЛЕД ОРЯЗВАНЕТО НА ПАРТИЙНИТЕ СУБСИДИИ ТЕЛЕВИЗИЯТА НА БСП СЕ РАЗПАДА

0
1767
Според запознати прищявката на Нинова ще загроби финансово партията

Телевизията на БСП се разпада с бясна скорост, все едно е пусната в „ускорителя на частици“, твърдят зевзеци в отбора на Нинова! Загрижени червени активисти се притесняват, че точно на официалния старт на предизборната кампания ще се окаже, че в медията няма да има нито един журналист, който да работи, съобщава lupa.bg.

Шефът на Българска свободна телевизия (БСТВ), както гордо се нарича партийната кабеларка, Любомир Коларов е в паника, тъй като още в началото на лятото репортери, редактори, оператори и монтажисти масово избягаха заради намалени заплати и непосилни условия на труд. Тотално объркан и притеснен бил и зам.-директорът на червената телевизия Петко Тодоров, който дори не знаел на кой журналист да поръча нещо, тъй като такива в БСТВ не са останали, а и никой не иска да отиде да работи там.

В момента в партийната медия, която тръгна уж триумфално в началото на годината заедно с конгреса на БСП, работят един редактор и двама репортери, като нищо чудно скоро и те да напуснат заради обидно ниските заплати, които им се дават и почти денонощната работа.

Коларов и Тодоров ударно започнали да търсят нови кадри заради вълната от напускащи, но никой не е луд да отиде да работи в червената телевизия за мизерни пари, при това да се навие да бачка от сутрин до вечер срещу минимална заплата от 560 лева.

След решението на парламента партийната субсидия да се намали драстично от 11 на 1 лев за глас и след като се оказа, че партии, сред които и БСП, са надвзели държавни пари и сега трябва да ги връщат, кабеларката на Нинова намали драстично заплатите на и без това малкото работещи журналисти в БСТВ.

Според запознати партийната телевизия среща сериозни трудности с финансирането. Медията на Столетницата гълта над 320 000 лева месечно, което прави поне 3,5 милиона лева годишно – сериозно перо, затрудняващо червената партия.

В момента парите за БСТВ се осигуряват от партийната субсидия на БСП. Идеята била постепенно медията да формира и собствени приходи от спонсори и продажба на реклама, но до този момент по това направление били влезли едва 40 000 лева за половин година. Напрежението в телевизията се усеща ясно от служителите, които признават, че нямат идея колко време ще продължи съществуването й.

За съжаление на партийците, гледаемостта била повече от трагична – канала се следи от около едва 6000 души, което според социологията може да мине и за статистическа грешка.

„Създаването на тази телевизия бе огромна грешка. Това бе фикс идея на Корнелия Нинова, която тя успя да прокара в Изпълнителното бюро. За съжаление, телевизията ще загроби финансово партията. За да съществува тя, значително са орязани парите за партийните клубове и местните организации, както и бюджета на в. „Дума“, коментира преди време депутат от левицата.

Куриозното сега е, че при старта на новия политически и телевизионен сезон вместо да има нови предавания и да разработва горещи обществено-социални теми червената кабеларка върти повторения на стари предавания, както и стари филми.

Накрая гордостта на Корнелия Нинова – БСТВ ще остане само с водещи на предавания като ветераните Велизар Енчев, Иван Гранитски, Явор Дачков, Александър Симов, Стоил Рошкев и Нора Стоичкова.

И червената кабеларка е на път да произведе още един куриоз – да бъде първата новинарска медия без репортери.

Нищо чудно БСТВ да спре до края на годината, след като минат местните избори и реално да се замозакрие, пророкуват социалисти. Ръководството на БСП пък щяло да обясни на симпатизантите си, че телевизията се закрива заради политически натиск, а с намаляването на субсидиите управляващите заглушили свободата на словото.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here