След 30 години: С мащабен проект решават безводието в Кръстевич и съседни села

0
228

Кметът на община Хисаря Ива Вълчева, кметовете на селата Кръстевич- Милчо Бойчев, Беловица- Илина Костова и Старосел – Матея Гудев, Мирослав Кьорев, представител на фирмата изпълнител, представител на фирмата, осъществяваща строителния надзор и инж.Тодорка Куковска – ръководител на В и К район Хисаря, дадоха началото на проект за реконструкция на водопроводната мрежа в селата Кръстевич, Старосел и Беловица. Те направиха символичната първа копка на обекта в с.Кръстевич.

„Първият етап е частична реконструкция на водопроводната мрежа в тези три села. След това има още два етапа. Те ще бъдат реализирани на територията само на Кръстевич за решаване на проблема с водоползването. Надявам се до края на тази година да сме реализирали проектите и да могат хората да си отдъхнат, разходите им да намалеят и да имат достъп до най-важното – вода.Така и ще се развие потенциала на тези населени места.“, сподели пред събралите се жители Ива Вълчева.

По трите проекта ще бъдат инвестирани над 7 милиона лева за окончателното решаване на проблемите с водоподаването.

Какво коментираха за проблема кметът на общината Ива Вълчева и колегата й от Кръстевич Милчо Бойчев, вижте във видеото на ПБ Новинар.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here