СЛАВИ ТРИФОНОВ ПРАВИ ПАРТИЯ И НОВ ТЕЛЕВИЗИОНЕН ПРОЕКТ

0
1861

Политическа партия и нов телевизионен продукт ще направи Слави Трифонов заедно с екипа си. Това той обяви снощи, в последния епизод на „Шоуто на Слави“ в ефира на Би Ти Ви.

Политическият проект ще се казва „Няма такава държава“ и неговата цел ще бъде „превръщането в закон“ на всички решения на референдума, който Трифонов и екипа му инициираха през 2016 г. „Аз и моите колеги бяхме инициатори на референдум, на който гласуваха 3 млн. и половина българи, а политическата класа се подигра с нас. Тя се направи, че този референдум не е съществувал“, каза Трифонов. Той заяви, че волята на гласувалите е пренебрегната , а той още по време на протестите е заявил, че „ако политическата класа не иска да ни гледа отвън, ще ни гледа отвътре.“

„Уважаеми зрители, аз съм последователен и никога не се отказвам по средата на пътя. Затова ще създадем политически проект, който ще се казва „Няма такава държава“, чрез който по законен начин всички решения на референдума ще бъдат превърнати в закон“, каза той.

Преди това Трифонов обяви и създаването на „собствен телевизионен продукт“. Той ще се казва „Седем-осми“, неговият девиз ще е „Силата е в истината“ и ще започне на 15 септември. Трифонов подчерта значителното пропадане на България по свобода на словото според годишния доклад на „Репортери без граница“ от началото на предаването през 2000 г. досега. „Значи, когато стартирахме шоуто, България е била на 33-35-то, а сега е на 111-то място. Става дума за отнемане на свобода. Свободата да говориш, да се изразяваш, да имаш мнение, да имаш твоята гледна точка“, изтъкна Трифонов.

„Тъй като аз и моите колеги тук се чувстваме несвободни, решихме да изберем обратното на „несвободен“. Затова ние напускаме Би Ти Ви“, каза той и благодари за 19-годишното сътрудничество с телевизията. „Пред сигурността на сегашната обстановка ние избираме несигурността на свободата. Затова ще създадем собствен телевизионен продукт и ще го стартираме след 15 септември. За момента мога да ви кажа само как ще се казва този проект – „Седем-осми“. Неговият девиз ще бъде „Силата е в истината“, завърши Трифонов.

„Шоуто на Слави“ беше продукция на команията на Трифонов „Седем-осми“. Неговият първи епизод беше излъчен на 27 ноември 2000 г.

Тази вечер Трифонов излезе  от ролята си на водещ на „Шоуто на Слави“ пред публика за 4176-ти път. Той неколкократно благодари на публиката. Предаването започна с видеоклип, на който присъстваше по-голямата част от екипа. „Моите колеги са моето семейство“, каза Трифонов и изтъкна, че телевизията не се прави с техника, а със съдържание.

Гости в последния брой на предаването бяха членове на неговия екип. Трифонов проведе разговори със сценариста Ивайло Вълчев, ръководителката на балета Нели Желева, гримьорът Гергана Майсторова, която е и една от ученичките на покойния Димитър Коклин, барабанистът от „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков, актьорът Красимир Радков, реквизиторът Иван Атанасов и Иван Кулеков.

Водещият в миналото е бил замесен в два политически проекта – народна партия „Ку-ку“ и воденият от Любен Дилов-син, с когото се разделиха отдавна – „Гергьовден“, който все още съществува.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here