СЛЪНЦЕ И ВИСОКИ ТЕМПЕРАТУРИ ПРЕЗ УИКЕНДА

Максималните температури ще са между 21° и 26°

0
723

Времето няма да се промени съществено и през новата седмица, остава топло за октомври. Предстоят няколко много приятни октомврийски дни.

Температурите в района на Балканския полуостров и в голяма част на Европа през следващите дни ще бъдат много по-високи от обичайните за това време на годината.

На над югоизточните Балкани ще има щедро слънце, включително в България. Максималните температури ще са между 21° и 26°.

Сутринта ще бъде хладна, със стойности между 6° и 11°. На места, главно в котловините на Южна България в сутрешните часове ще има ниски облаци или мъгли, но през деня ще е предимно слънчево.

Температури следобед ще са между 20° и 25° градуса.

Над планините ще е предимно слънчево. По-значителна облачност ще има преди обяд над масивите от Югозападна България и на места там ще е мъгливо. Вятърът ще е слаб, предимно от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 11 градуса.

Над Черноморието ще е слънчево, преди обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 20-23°. Температурата на морската вода е 19-21°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

И в началото на новата седмица ще се радваме на Слънце и на високи дневни температури. Над югозападните райони ще има временни увеличения на облачността. Ще се появи слаб южен вятър.

Над планините ще е предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над масивите от Югозападна България и на места там ще е мъгливо. Вятърът ще е слаб, предимно от запад-югозапад.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here