Слагат билбордове с лица на загинали деца на пътя в Пловдив

0
155

Пловдивската полиция обяви пакет с предложения към управата на града, които целят повишаване на пътната безопасност. Това заяви началникът на областната дирекция на МВР старши комисар Георги Чергов. Сред тях са: изграждането на различни инженерни съоръжения, препятствия и други методи за ограничаване на скоростта, шумяща маркировка, допълнителни знаци за ограничения, камери за измерване на скоростта и други, като въпросните мерките касаят главно пешеходните пътеки и всички основни градски булеварди.

Предложенията са резултат от свиканата днешната кръгла маса по темата. Припомняме, че шефът на полицията в Пловдив събра институциите заради опасностите на пътя, а форумът идва седмица след тежката катастрофа на бул. „Руски“ в която загинаха двама млади, а други двама бяха тежко ранени. В кръглата маса участваха представители на полицията, съдебната власт, неправителствени организации и експерти.

Чергов обясни, че на този етап това са само идейни проекти, за които няма одобрение от Общината. Участниците в кръглата маса са постигнали споразумение за сформирането на работна група от различни експерти, която да направи обследване на рисковите места.

По думите му в Пловдив има едва 4 мобилни камери за измерване на скоростта на движение, които се обслужват от полицейски патрули. Стационарни такива липсват, а камерите на светофарите не измерват скорост. Директорът на полицията увери, че съвместно с общината се работи по няколко проекта за разширяване на видеонаблюдението в града.

Участниците във форума напомниха, че гражданите могат да изпращат сигнали и да качват видеоклипове със заснети от тях пътни нарушения на интернет платформа My Way, която е част от сайта на Европейския център за транспортни политики. От там сигналите се препращат на компетентните институции.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here