СКРЪБНА ВЕСТ: ПОЧИНА ИЗВЕСТНИЯТ ИТАЛИАНСКИ БИЗНЕСМЕН ЛИНО ТОНАН

Отиде си една от емблемите на пловдивския бизнес по време на прехода

0
2982

Известният италиански бизнесмен от зората на демокрацията Лино Тонан е починал, днес сутринта, в болница, в Морано, Италия, научи Родопи-инфо от свои източници.

Лино е първият италиански бизнесмен, който дойде в Пловдив в далечната 1990 година и доведе 136 световно известни италиански фирми в България, сред които производителите на мотори „Априлия“, фирмите за производство на кафе машини „Фаема“ и „Саеко“, кафето „Лазарин“ и много други.

Пловдивчани ще запомнят именитият бизнесмен като човек с широко сърце и душа. Лино правеше по 1000 обяда за бедните хора, в града под тепетата, всяка година. Той подаряваше столовете, на които социално слабите стояха по време на благотворителните обяди и в такива дни градският транспорт в Пловдив се напълваше с хора, които носеха столове.

Лино Тонан не жалеше пари за да помага на бедни, хора в неравностойно положение, болни и нуждаещи се от всякаква финансова помощ. Стотици са болните, които са излекувани благодарение на неговата щедра финансова помощ.

При един процес, който се водеше срещу него в България, той напусна страната с влошено здравословно състояние и замина за родината си, за да се лекува.

Родопи-инфо се свърза с първия директор на фирмите му в Пловдив, бизнес дамата г-жа Диана Богданова, която сподели, че си е отишъл един голям човек, дарител, филантроп, спомоществовател  и любител на красивите неща в живота. „Лино се радваше на живота и искаше всички да са щастливи, затова винаги откликваше на многобройните молби за помощ, които получаваше“, заяви г-жа Богданова.

Погребението на бизнесмена ще е в събота, в град Ноале, където той живееше.

Мир на праха му и вечна му памет!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here