Скандал в МВР: Калин Стоянов и Бойко Рашков в директен сблъсък за Брендо

0
89

През последните дни в българските медии се разрази сериозен скандал между вътрешния министър Калин Стоянов и предшественика му Бойко Рашков. Повод за конфликта стана изявлението на Стоянов, че Евелин Банев – Брендо е влязъл в България по време на управлението на Рашков.- пишат plovdiv-info.com

Според министър Калин Стоянов, Брендо е преминал през границата още по време на правителството на Кирил Петков и Бойко Рашков, използвайки „синя граница“. Това твърдение предизвика бурна реакция от страна на Рашков, който нарече Стоянов „фалшив герой“ и заяви, че настоящият вътрешен министър се опитва да се представи за „Шерлок Холмс“​​.

Бойко Рашков категорично отрече твърденията на Стоянов и заяви, че зад тях стоят ГЕРБ и ДПС, които водят политическа битка срещу ПП-ДБ. Рашков подчерта, че по време на неговия мандат, системата на МВР е работила прозрачно и професионално, и обвини Стоянов, че не е способен да ръководи министерството​​.

Скандалът между двамата политици подчертава дълбоките разделения в българската политическа сцена. Докато Стоянов твърди, че е назначен в кабинета на Денков като експерт и че не е позволил политизация на МВР, Рашков контрира с обвинения за политически мотивирани атаки и инсинуации​​.

Къде е истината?

Докато и двете страни представят своите версии за влизането на Брендо в страната, липсата на конкретни доказателства прави трудно установяването на истината. Въпросът кога и как Евелин Банев е преминал границата остава отворен, като засега обществеността може само да спекулира на базата на изявленията на двете враждуващи страни.

Този скандал не само разкрива вътрешните напрежения в МВР, но и подчертава сложността на политическите интриги в България, които често водят до публични обвинения и контраобвинения, без реални резултати за гражданите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here