СИНОПТИК РАЗКРИВА КОГА ЗАПОЧВАТ СНЕЖНИТЕ ВИЕЛИЦИ И ЗАЛЕДЯВАНИЯ У НАС

0
149

Още в понеделник започва заоблачаване при нас. И във вторник ще премине облачна вълна със снеговалежи. Те ще бъдат повече в централните и северни части. Ще има снежна покривка и в Добруджа, но тя ще бъде полезна за опазване на посевите, каза синоптикът Петър Янков.

От 22 януари се очаква динамичен и продължителен период с преминаване на много циклони, най-сериозният е на 24-26 януари, в който ще има по-обилни снеговалежи и заледявания“, коментира още той.

 „Сутрешните температури в следващите дни ще са между минус 8° и минус 4°. По-студено ще е в София – около 7°, Пловдив – -6°, Плевен отново минус 6 градуса. Но много бързо ще се повишат, дневните ще достигнат до 9-10 градуса“, обеща синоптикът.

Слаби превалявания от сняг ще има в съботния ден, главно в Стара планина и в Източните Родопи. Времето ще бъде подходящо за високопланински туризъм, като изключим по-силните ветрове от северозапад на местата над 2 000 м. Пистите са в идеално състояние. По Средиземноморието ще бъде топло. И ако през почивните дни дневните температури варират между 4 и 10 градуса, при нашите южни съседи ще бъдат над 14°“, допълни Янков.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here