Сингапур: Най-скъпият град за луксозен живот през 2024

Сингапур продължава да привлича изключително богатите хора, като поддържа репутацията си на политическа и икономическа стабилност.

0
60

Сингапур отново се утвърждава като най-скъпият град в света за луксозен живот, изпреварвайки всички останали по разходи за луксозни стоки и услуги. След него в класацията са Хонконг и Лондон, според доклада на швейцарския мениджър на благосъстоянието Julius Baer Group.

 

Защо Сингапур е толкова скъп?

Сингапур привлича изключително богатите хора благодарение на политическата и икономическа стабилност, както и на благоприятната бизнес среда. Градът е най-скъп за автомобили и жилищни имоти, като разходите за основни здравни услуги също са значително над средното ниво. Високият стандарт на живот и нарастващите изисквания към инфраструктурата допринасят за високите цени​​.

Хонконг и Лондон

Хонконг заема второто място и е най-скъпият град за наемане на адвокат и вторият най-скъп за покупка на имот. Лондон, който е на трето място, поскъпва заради силата на британския паунд и стабилизацията след Брекзит​​.

Големите промени в класацията

Токио се срива до 23-то място поради отслабването на йената. Много от най-големите промени в индекса се дължат на валутни колебания. Например, Сантяго в Чили сега е по-скъпо място за живеене от Токио в щатски долари, което е значителна промяна спрямо предишни години​​.

Най-големите победители и губещи

Цюрих се изкачи до шесто място, като основен фактор е силният швейцарски франк. Дубай, който падна до 12-то място, също претърпя значителни промени, като стана по-скъп за живеене заради нарастващите цени на имотите и услугите, причинени от притока на богати индивиди​​.

Основни изводи от доклада

Докладът на Julius Baer анализира 25-те най-скъпи града в света, като оценява разходите за жилищни имоти, автомобили, полети в бизнес класа, образователни институции, дегустационни вечери и други луксозни стоки и услуги. Европа, Близкият изток и Африка се превръщат от най-достъпния регион през 2023 г. в най-скъпия през 2024 г., със значително увеличение на цените и придвижване на всеки европейски град нагоре в класацията​.

Промените в цените

Цената на велосипедите е спаднала почти навсякъде, вероятно поради пренасищането след Covid-19. Полетите в бизнес класа също отбелязват спад на цените, докато търсенето на луксозни стоки като бижута и мъжки костюми нараства​.

Сингапур продължава да води класацията на най-скъпите градове за луксозен живот, благодарение на уникалната си комбинация от икономическа стабилност, високи стандарти на живот и престижа, който привлича богатите хора от цял свят.

Източник: /plovdiv-info.com/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here