СИНДРОМЪТ НА МЮНХАУЗЕН И ЛАКОМИЯТ ПЛАМЕН СПАСОВ

18
12595
Барон Мюнхаузен ли е Пламен Спасов или Алиса в Страната на чудесата

 „Лъжата е най-доброто отбранително оръжие на слабите и най-бързото средство да се избегнат опасностите. В по-голямата част от случаите лъжата е реакция на слабост и нестабилност.”              Д-р Раймонд Пич

Миналата седмица Пламен Спасов, в опит да изпревари събитията, откри предизборната си кампания в село Крумово.

По неизвестни досега, на хората с нормален морал, причини господин Спасов си е въобразил, че ще става кмет за трети път. Погазвайки всички писани и неписани правила на партията си и на морала той събра в залата на читалище „Наука 1919“ в Крумово 10-15 човека, под благовидния предлог, че прави отчетно събрание на кмета на община „Родопи“ и неговият екип.

И ако в залата имаше 10-15 човека извън антуража на Спасов, то отвън хората бяха доста повече, но коментираха, че 8 години слушат лъжите му и предпочитат изобщо да не влизат. По-голямата част от членовете на ГЕРБ също го отсвириха възмутени, че отчетно изборните събрания на партията не са минали, нито номинациите за кмет  и общински съветници, а той тръгнал самоволно да се предлага за трети мандат.

Спасов откри събранието с красиви думи колко много неща бил направил в село Крумово, но не съобщи нищо конкретно! Спомена само, че правел по 4/да се чете четири/ улици на мандат, ноооо… не целите, ами докъдето му стигнели парите. Тук човек в залата се прекръсти и промълви „Жив да не бях!“.

Последва тирада как заварил общината с 21 милиона дългове /тук е важно да се отбележи, че започвайки първият си мандат сумата, която си беше наумил бе 10 милиона лева, но явно с годините сумата градира във възходяща степен/ как се е справил с тежкото положение. Колко усилия му е коствало?! Как не е спал и т.н…. все в същия банален ред лъжа, след лъжа, след лъжа…

За да не бъдем голословни ще отбележим, че опозицията разполага с документ от бившия финансов министър Дянков, в който е посочено, че Община „Родопи“, към момента на встъпването на Спасов, е на червено само с… 4,5 милиона лева. Лъжите и патологичното му самохвалство не спряха обаче до тук! Върхът в това бе твърдението му, че… толкова бързо се бил справил със задълженията оставени от Шишков, че даже се изненадал от себе си!!!  Затворете сега очи и си представете тази типична баронмюнхаузеновска ситуация. Както е известно, барон фон Мюнхаузен успял да се измъкне от едно блато, като се изтеглил за косата. Със силната си ръка той спасил не само себе си, но и коня си. Нашият Пламен явно се е поучил от неговия опит,  защото той пък успял да измъкне от финансовото блато Общината, при това много бързо, че и без да оставя магарето си в калта. Смешно нали, но и тъжно в същото време!

От малкото присъстващи граждани му бяха зададени въпроси, които за съжаление останаха без отговор. Как и защо, нека читателите само да си отговорят!

Почитател и член на ГЕРБ му зададе, явно предварително подготвен, въпрос: „Вие, г-н Спасов, с какво подобрихте живота на хората в моето село?“

Тук е много жалко, че нямаше цирков оркестър, който да свири туш, защото отговорът, който даде Спасов би втрещил и най-претръпналите от лъжите на политиците. Четете сега много внимателно отговора на Спасов: „Знам много добре проблемите на Вашето село. Сега започвам!“

Тук възниква резонния въпрос, къде спа кмета Спасов през тия  8 години, та чак сега… когато се задават избори щял да започва??? Много плоско г-н Спасов, плоско и прозрачно! Но на хората им писна от подобни политически шашми!

Друг човек попита защо не допуска друга фирма освен „Сити газ“ за доставчик? Спасов не го удостои с конкретен отговор, но за сметка на това му отговори че газта е „голям кеф“. Гражданина се ядоса и си излезе. Спасов обаче продължи да обяснява какъв „голям кеф“ е газта и как в неговата къща само с едно копче температурата била 25 градуса. На това му се вика гьотсурат!

Кмета на селото Румяна Самоковарев се похвали, че били сменили дограмата на младежкия дом. Сменили плочките на културният дом… и… и няма повече, за 8 години толкоз!

Улици според кметицата на Крумово са перфектни, а според хората са отвратителни!

На въпроса за улиците, които са в трагично състояние – Румяна Самоковарева каза че улиците им били перфектни. Цитираха улиците „Римски мост“ и „ Васил Левски“. Гражданин отвърна, че говори пълни глупости. После пожела да заведе народният представител Запрян Янков, който лично да се убеди, че улицата е в трагично положение. Освен това й припомниха, за да освежат избледнялата памет на кмета на Крумово, че от предаването „Пълен абсурд“ са снимали непроходими улици в Крумово. Вместо отговор последва мълчание…

Иначе имаше и доволни от управлението на кмета Спасов. Две дами го похвалиха, че уредил нови костюми за бабите от ансамбъла. Както се казва малко, но от сърце!

По въпроса с канализацията на селото, Спасов се оплака че бившият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова не разрешавала проекти за канализации за села с население под 10000 души. След това /явно за да разчувства рехавата аудитория/ Спасов сподели, че бил много „лаком“ за проекти, обаче правителството ги давало само на Северна България.  И тука последва едно откровение в стил „искрено и лично“, от което стана ясно, че Спасов се опитва да се прави на Бойко Борисов, но се получи пародия. „Три пъти ходих, като идиот при Лилито Павлова“, сподели Спасов, да я питал дали не може… по втория начин да се направи канализация. Три пъти я бил питал и тя накрая му казала „Колко пъти да ти обяснявам, че това нещо не може да стане!“. Що за човек/с претенции/  може да изтърси публично подобна простотия?! Изводите да си прави всеки сам! Искало нашето момче да прави канализация „по втория начин“!!!

За капак на темата с проектите и програмите, и за да оправдае двата проспани мандата, Спасов заяви, че европейските програми били за западналите райони, за да се заселвали хора. В „Родопи“ не ставало, защото е много богата община?!

Той дори се повали, че общината вече имала пари, че е спечелил проект за 1 200 000,00 лв. за ремонт на улици. Щял ударно да изкърпи всички улици и т.н.

Може би, защото нямаше с какво да се похвали Спасов отново извади от нафталина старата дъвка за обезщетенията със земи. Въпреки, че на всички е ясно, че той лично с години саботира процеса сега хвърли вината на хора, които от 8 години не са в общината. Според тирадата на Спасов бившият кмет Шишков, зам.-кмета Гачев, и бившият председател на ОбС Димитър Василев били виновни, че не са обезщетени хората. Те били разпродали свободните общински терени, та затова той искал, но не можел… но щял по корем да се влачи, но да върне земите. Дори щял „да ходи при Бойко“ и ще иска да му помогне за обезщетенията. Какъв самоотвержен човек е този Пламен Спасов бе, направо не е за вярване! Къде ли му е бил акълът, когато 2 пъти, като общински съветник лично той гласува против списъкът с обезщетенията! Хората помнят г-н Спасов!

Само че, тука Спасов не си прецени ситуацията и си вкара автогол, защото като чуха името на Премиера, хората веднага го контрираха с въпроса „Защо Борисов обикаля цялата страна, а ти не идваш в Крумово?“.

Последва объркано ломотене от страна на Спасов, от което не стана ясно какъв е неговият отговор, но това също влиза в арсенала на хората, които се опитват да въведат другите в заблуда.

Ако незапознат с действителната ситуация в община „Родопи“, която е не просто плачевна, а отчайваща, слуша приказките на кмета Спасов, със сигурност ще остане с впечатлението, че се е преродил в Алиса и е попаднал в Страната на чудесата.

Във всеки случай нормалните жители на общината, слушайки венцеславията и хвалбите, които кмета изрича по свой адрес остават с впечатлението, че нещо не е наред.

Изводът от цялата ситуация със злополучното събрание в Крумово е, че Пламен Спасов най-вероятно страда от митомания или от синдромът на Мюнхаузен.*

–––––––––––––––––––––––––––––

* Митоманията или синдромът на Мюнхаузен е болестно състояние, при което човек изпитва постоянно необходимост да изкривява истината. Чрез лъжи, той си създава алтернативна реалност и често, искрено вярва на думите си.

18 КОМЕНТАРА

 1. Стига с тия хвалби Спасов!
  Стига си се хвалиш за най дребни постижения в последните месеци, които ти остават!
  От тези неистови напъни , току виж си направил белята…
  По кротко!

 2. Екип на Община Родопи
  1.Ива Владимирова- Баш Шефа
  2.Пламен Спасов- Уж Шефа
  3.Таня Бочукова и СИЕ -Бивши Шефове
  4.Неази Таир и Ивелина Стефанова Кадъна и СИЕ
  5.Гл.Арх.Ат.Недевски -БАШ Патрона и ТСУ
  И Вий си чакайте нещо да се случи в тази община!!!
  Жалка картинка….

 3. Най уникалното управление:
  1.Ива Владимирова
  2.Пламен Спасов
  3.Таня Бочукова и СИЕ
  4.Неази Таир и Ивелина Стефанова и СИЕ
  5.На последно място , но мотора на шайката
  Г – н Гл.Арх.Атанас Недевски;(най- хлъзгавия)
  И си чакайте някакъв напредък в тази община!!!???…..Жалка картина!!!!

 4. Искало нашето момче да прави канализация „по втория начин“!!!…………………
  Кога ще се научите да работите на светло….пък ако ще и още 5 мандата да изкара, но да е ясно и прозрачно всичко?????????????

 5. „Лъжата е най-доброто отбранително оръжие на слабите и най-бързото средство да се избегнат опасностите. В по-голямата част от случаите лъжата е реакция на слабост и нестабилност.”
  Д-р Раймонд Пич

  Тъжно…но вярно…а в общината нестабилността е огромна…да видим кой ще е следващия…

 6. Как пък шофьор не и се угоди на Името?
  Карат по 4-5 дни!!!???
  Защо ли???

  • На Ивето трудно може да се угоди! Сега тая въртиопашка е яхнала Спасов и е на върха на вълната на радостта и опиянението от властта. Последния шофьор изкара точно 4 дни, а някои колеги дори не разбраха, че е назначен нов шофьор на Спасов. Да са живи и здрави влюбените гълъбчета.

 7. Защо Господин Мюнхаузен не иска да прави събрание в родното му село?
  Или вече няма да живее в него?
  Все по рядко виждаме служебния му автомобил движейки се по прашните улици с мръсна газ.
  А улиците , ако могат да се нарекат така без тротоари без кошове за смет – просто Кербала!
  Срам!

 8. Още малко радост!!!!
  Още няколко месеца….
  И послееее…..?
  Няма никой.Телефона замлъква.Дърпане по прокуратурата , изтърсване като брашнян човал…
  Това те чака Господин Мюнхаузен!!!

 9. Коя в приказката е Алиса?
  Много точно казано!
  А за лъжите на Спасов , какво да кажа те нямат край!

 10. Защо винаги преди избори се сещате за улиците…те са лунен пейзаж…..я да си хваща пътя и да не се връща повече…2 мандата и накрая нищо….общината е в упадък и разруха…..къш……

 11. Абе тъп ли е, остър ли е, кадърен ли е, некадърен ли, не знам ама си живее живота като падишах от приказките на Шехерезада. Обзаведе се с луксозен кабинет, купи си нов служебен автомобил, взима по-голяма заплата от кмета на Пловдив, хвана си млада любовница и още много други екстри, които вие и насън няма да видите. Докато си драскате тука той се гушка с Ивето някъде, а вие си пишете!!!

  • Ивето е стара кримка и доста народ се е учил да гърми на нея. Много обичат с кмета да стоят до късно през нощите в кабинета му и да решават важни за съдбините на общината проблеми 🙂 Много…….

 12. Спасов е най бездарният кмет управлявал тази община.
  На есен ще го изгоним с камъни.
  Само да видим кой ще изберем.

 13. Как ли ще се почувства Спасов?
  Дали ще разбере статията?…Притеснявам се … просто

 14. Точноо в десетката. Най накрая някой да каже истината. Сега дано хората разберат че царя е гол.

 15. Досега по ТЪП кмет не е имало, както обичаме да казваме напоследък чупи тъпомера.Жалкото е че сами си го избираме, но гордоста му идва точно от това, че той печели два поредни мандата, горкия дори не се сеща, че ако не е от ПП ГЕРБ няма да събере и 100 гласа.Искам да му напомня, че хората на Цветанов си заминават или влизат в затвора.
  Г- н Инжинер за ваше добро, свалете всички снимки с Цв Цв

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here