СИ ДЗИНПИН: МОРСКАТА ПЕХОТА ДА СЕ ГОТВИ ЗА ВОЙНА

„Морската пехота е елитна единица, която носи на своите плещи изключително важната задача да защитава държавния суверенитет, сигурността, териториалната цялост и интересите на страната“, заяви Си Дзинпин.

0
225

По време на посещението си във военна база в южната китайска провинция Гуандун китайският президент Си Дзинпин призова военнослужещите да се готвят за война и да демонстрират абсолютна преданост и надеждност, пише glasove.com

Си Дзинпин отправя този призив към морската пехота на Китайската народноосвободителна армия. „Необходимо е съсредоточаване на всички мисли и сили върху подготовката за война, като се гарантира състояние на повишена бойна готовност“.

„Морската пехота е елитна единица, която носи на своите плещи изключително важната задача да защитава държавния суверенитет, сигурността, териториалната цялост и интересите на страната“, заяви Си Дзинпин. Той призова също да се активизират усилията за трансформацията на корпуса и повишаване на неговата боеспособност, за да се създаде мощна армия. В обръщението си лидерът на КНР посочи, че военнослужещите „трябва да бъдат дисциплинирани, да гарантират абсолютна преданост, безкористност и надеждност“.

Си Дзинпин посети провинция Гуандун, за да присъства на тържествата по случай 40-та годишнина от създаването на първата специална икономическа зона в страната в Шънджън.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here