Паднали дървета и липса на електрозахранване в някои села от “Родопи“ заради силния вятър

0
340

Сигнали за паднали клони на пътното платно имаше и в няколко села от община “Родопи“.

Вчера беше съобщено и за паднало дърво на улица “Шипка“ в Крумово, което беше бързо отстранено.

В някои високопланински села от “Родопи“ имаше проблеми и с електрозахранването.

В село Ситово “EVN“ бяха информирани за липсата на електрозахранване през вчерашния ден. Пораженията от вятъра са били големи и през цялата вечер в селото не е имало ток. Днес сутринта работата по отстраняване на аварията е продължила и към този момент електрозахранването е възстановено.
Към този момент е съобщено за липса на електрозахранване поради авария в село Белащица. Екипи работят на място.

В съботния ден екипите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив са реагирали на 27 сигнала за произшествия, свързани със силния вятър. Аварийно- спасителните действия се извършват от екипи на пожарната и сектор СОД. Няма пострадали граждани, щетите са само материални, съобщиха от Пожарната.

9 са случаите на паднали дървета и счупени клони. По инициатива на зам.-кмета на община Пловдив- Иван Стоянов извънредно на работа в помощ на пожарната са извикани и екипи на общинското предприятие „Паркове и градини“, които също работят по сигнали в различните квартали на града.

Много от падналите дървета са скъсали жици, което е наложило и намеса на екипи на електроснабдяване.

Съобщения продължават да постъпват и към този час. Висяща жилищна изолация в ЖК „Тракия“, паднали дървета и клони върху автомобили и на пътното платно, висящи ламарини, неукрепени билбордове и информационни табели са част от подадените сигнали.

 

Съветваме жителите на областта и строителните фирми да бъдат бдителни и да се погрижат за безопасността- балкони, огради, скелета, рекламно информационни елементи!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here