ЩЕ ЗАВАЛИ ЛИ НАЙ-НАКРАЯ СНЯГ?

Февруари идва със слънце и топло време

0
1768

Днес ще е предимно слънчево, с повече облаци преди обяд над планините и Източна България. Запад-северозападният вятър постепенно ще отслабва и до вечерта в повечето райони ще стихне. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 13° и 18°. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца.

Очаква се дневните температури днес да са между 0° и 7°. Софиянци се събудиха с меко утро. На места температурите през деня могат да достигнат и до 18 градуса. Ще духа умерен вятър и ще бъде предимно слънчево в цялата страна.

В Пловдив сутринта в 7:00 ч. температурата бе 15 градуса и духаше вятър, който създаваше съвсем лек дискомфорт, но общо взето все едно, че е пролет.

Топлото време ще се задържи и през следващата седмица. Прогнозите дори сочат, че в някои части на страната живакът ще удари 20 градуса – нещо изключително необичайно и притеснително за февруари месец.

Климатологът Георги Рачев прогнозира пред Novini.bg, че зимата ще си остане предимно суха, с превес на топло време. По-малко възможно е да се задържи сняг. И все пак синоптиците очакват след необичайно топлото време рязко да застудее до седмица и да започнат валежите от сняг.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here