ЩЕ СЕ УЧИ ОНЛАЙН ПО ВРЕМЕ НА ГРИПНИТЕ ВАКАНЦИИ

Електронно ще учат и деца, на които се налага да отсъстват по-дълго от училище.

0
473

Това ще бъде записано в Закона за предучилищното и училищното образование, обясни министър Красимир Вълчев пред парламента.

Грипните ваканции вече няма да са време, в което не се учи- тогава образованието ще е онлайн, както бе по време на извънредното положение.

В момента по различни причини учениците губят около 10% от учебното време, като този материал може да се навакса чрез онлайн обучение. Предвижда се още чрез проекти за иновации да се даде възможност малка част от часовете след 4-и клас, експериментално да се провеждат в електронна среда.

“Дистанционното обучение е извънредна алтернатива и допълнение на обучението в реалната класна стая. Електронните платформи трябва да се използват за възлагане на задачи, за творчески задачи, за самоподготовка”, каза министърът.

„Електронното обучение не е само от разстояние, то е и в класните стаи, допълни той министърът, Днешното и утрешното поколение деца учат и ще учат много повече от електронни устройства и електронни ресурси. Ако учителите не ги насочат към правилните електронни ресурси, те ще бъдат управлявани от алгоритмите на социалните мрежи. Всички образователни системи вървят към това да предоставят на учениците и на учителите повече образователни ресурси, към това вървим и ние, да имаме безплатно визуализирано образователно съдържание по всички образователни програми, което сме си поставили за цел”.

От МОН ще правят задълбочен анализ на обучението в електронна среда. За това какви са резултатите ще покажат и външните оценявания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here